Vaak krijg ik te horen van mensen:

Dat hun hond dat niet mag doen en dat ze moeten tonen wie er de baas is of de hond zich boven hun gaat plaatsen!!!

Of dat een hond maar 1 baasje heeft.

Ik ben ervan overtuigd dat een consequente opvoeding en duidelijke regels stellen de sleutels zijn tot succes met uw hond.

Nu ik vader ben van 3 fantastische dochters, merk ik dat honden en kinderen opvoeden vaak samen hand in hand gaan.

Onlangs liep ik met mijn dochter in een drukke straat en zei ik tegen haar : mag ik hier een handje want er rijden hier auto’s.

Een beetje verder zei ik, kom Noa het is langs hier toen we een andere straat insloegen.Dit is de normaalste zaak van de wereld hoor ik je al denken?

Waarom doen we dit dan zo weinig naar onze honden? We slaan een straat in zonder te communiceren naar onze hond ook omdat dit voor ons de normaalste zaak van de wereld is.

Communicatie een gouden tool:

Honden opvoeden begint met communicatie tussen alle gezinsleden en hun favoriete viervoeter. Een puppy zijn naam aanleren is het eerste wat je moet doen zodanig dat jullie kunnen communiceren naar elkaar. Als de communicatie goed zit dan kun je samen alles aan, een bedrijf waar de communicatie goed zit zal ook beter kunnen presteren.

Duidelijkheid naar uw hond toe:

Stel duidelijke en haalbare grenzen op voor uw viervoeter net zoals je ook voor kinderen doet. Door grenzen op te stellen creƫer je duidelijkheid en dit is nodig bij een goede opvoeding, dit heeft niets te maken met te tonen wie er de baas is. Rekening houden welk ras je gekozen hebt en welke instincten uw hond beheert. U durven afvragen verstaat de hond mij en versta ik de hond wel.

Kortom: we spreken over het opvoeden van honden en niet over tonen wie er baas is. Wanneer er een goede communicatie is tussen hond en gezin is de helft van de opvoeding al geslaagd:-).

11811477_10206115855369532_1448850204444525381_n