puppy

Het is eindelijk zover uw eigen hond in huis!!!

Al een paar weken zit je te wachten op de komst van jouw superhond. En nu is het zover en je hebt al de nodige voorbereiding getroffen en je bent zeker dit wordt de superhond. De eerste weken verloopt alles prima, je pup wordt meer en meer zindelijk, en dan sta je voor de keuze ga ik nu mijn hond opvoeden of trainen. Vaak als ik de eerste keer bij hondenbaasjes kom hebben ze massa’s vragen voor me, maar steeds merk ik op dat mensen niet goed weten of ze hond moeten opvoeden of trainen. De ene persoon zegt je moet moet tonen wie er baas is, de andere zegt je moet de hond alles aanleren en dit doe je zo en op die manier. Wat dacht je ervan om uw hond op te voeden!!!

Waarom een hond opvoeden?

  • je hond is een deel van het gezin
  • u leert uw hond beter kennen en uw hond leert ook u beter kennen
  • als jij uw hond begrijpt zal uw hond u ook begrijpen
  • omdat het leuk is en je zelf ook beter leert kennen

Wat ik eigenlijk hier probeer te vertellen is dat je altijd uw eigen gevoel moet volgen als het over uw hond gaat.

Geniet van de leuke en de iets minder leuke momenten.

Mijn eigen mening is dat je eerst een vertrouwensband met elkaar opbouwt en dan de weide wereld intrekt.

Iedere hond is uniek op zijn eigen manier en vergt een andere puppy begeleiding dan een andere pup.

Durf je af te vragen ik versta mijn hond niet, maar verstaat mijn hond mij wel?  :-)